Her er du: Auto LindvangNyheder & events › Maksimale fem Euro NCAP stjerner til Volvo XC90 Lindvang

Maksimale fem Euro NCAP stjerner til Volvo XC90

30. oktober 2015

Volvo XC90 har opnået fem stjerner, altså bedst mulige bedømmelse, i sine 2015 NCAP-tests. Modellen, som er standardudstyret med Volvo’s City Safety teknologi, scorer maksimale point i Euro NCAP’s tests AEB City og AEB Interurban, der tester systemer til automatisk nedbremsning.

”Dette er endnu et bevis på, at vi med Volvo XC90 har udviklet en af de sikreste biler i verden. Faktisk scorede vi 100 procent i Safety Assist kategorien. Set i et industrielt perspektiv, fastholder Volvo stadig sin pionerposition inden for innovation af bilsikkerhed” siger dr. Peter Mertens, chef i Volvo Car Group’s afdeling for forskning og udvikling.

100 procent i Safety Assist

XC90 scorer 100 procent i Safety Assist kategorien og er samtidig den første model, der scorer maksimalt i de to bremsetests AEB City og AEB Interurban. XC90 er endvidere udstyret med avanceret fodgængerbeskyttelse, som endnu ikke er inkluderet i de protokoller, der danner basis for de tests, der udføres af uafhængige organisationer. Det er endnu et bevis på, hvordan den svenske bilproducent fortsætter sin dominans og sit innovationsarbejde inden for bilsikkerhed.

”Vi er den første bilproducent, der overgår de kriterier, Euro NCAP lægger til grund for AEB City og Interurban testprocedurerne. City Safety er et af de mest avancerede, standardmonterede systemer til kollisionsforebyggelse, man kan finde i en moderne bil. Systemet adresserer køretøjer, cyklister og fodgængere i visse situationer, dag og nat” siger Martin Magnusson, chefingeniør hos Volvo Car Group.

I Volvo’s Vision 2020 stiler svenskerne mod at kunne levere biler i år 2020, hvor ingen kommer alvorligt til skade eller bliver dræbt. XC90’s fem Euro NCAP stjerner demonstrerer Volvo’s fortsatte arbejde med at udvikle biler, der ikke kolliderer.