Her er du: Auto LindvangNyheder & events › Volvo XC90 sætter nye standarder og får Top Safety Pick+ fra IIHS Lindvang

Volvo XC90 sætter nye standarder og får Top Safety Pick+ fra IIHS

30. oktober 2015

Amerikanske Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) har givet Volvo XC90 bedømmelsen Top Safety Pick+. XC90 brillerede i både forebyggende og beskyttende sikkerhed og scorede i top i alle tests (kollisionssikkerhed og –forebyggelse). For nylig fik modellen også bedste bedømmelse i Euro NCAP, hvilket er et yderligere bevis på, at XC90 er en af de sikreste biler på markedet i dag.

”De uafhængige testresultater fra IIHS understreger endnu en gang, at vi gør et godt stykke arbejde hos Volvo Cars, når det drejer sig om at løfte bilsikkerhed op på et nyt niveau. Resultatet af vores kombination af et sikkerhedsbur i ultra-højstyrke stål med en patenteret frontstruktur, avancerede fastspændingssystemer og City Safety, som er vores standardmonterede system til automatisk opbremsning, er uden sidestykke,” siger Cecilia Larsson, chef for Volvo Cars sikkerhedscenter i Göteborg.

Sikkerhed som standard

IIHS kategorien kollisionssikkerhed inkluderer tests af lille overlap, moderat overlap, side, tagstyrke, nakkestøtter og sæder. Volvo opnåede topresultat i alle disse tests og fik – takket være City Safety teknologien – bedømmmelsen ”Superior” for frontkollisionsbeskyttelse. City Safety er standardudstyr i alle nye Volvo-biler. Den flotte bedømmelse gør XC90 til en af de første biler med standardudstyr, der har fået en 2015 Top Safety Pick+ pris.

”Hos Volvo har vi forpligtet os på vores vision, som er, at i 2020 må ingen komme alvorligt til skade eller bliver dræbt i en ny Volvo-bil. Vores arbejde med at løse de sikkerhedsudfordringer, der kendetegner virkelighedens trafikforhold, er midtpunktet for det, vi gør hos Volvo Cars. Nyere forskning har vist, hvor effektive vores automatiske bremseteknologi er. Vi har opnået topresultater i alle de uafhængige sikkerhedstests, der er foretaget. Der hersker ingen tvivl om, at XC90 har sat nye standarder inden for bilsikkerhed,” fastslår Cecilia Larsson.

Volvo gør brug af en lang række datakilder – både amerikanske, svenske og egne – der er bygger på oplysninger fra virkelige trafikuheld og forsikringsstatistikker, som grundlag for mange af sine nye sikkerhedstiltag.

City Safety er paraplybetegnelse for den svenske virksomheds avancerede system til  kollisionsforebyggelse. Systemet anvender avanceret RaCam (radarkamera) teknologi placeret i forruden til at forebygge kollision mellem køretøjer, ligesom det beskytter andre, sårbare trafikanter såsom fodgængere og cyklister i mange forskellige scenarier.